Rezultati natečaja Inspiration – Start – Go!

Prijetno smo bili presenečeni nad odzivom na natečaj, ki smo ga tudi letos organizirali namesto vsakoletnega podjetniškega dogodka Inspiration – Start – Go!

Izbirali smo v dveh kategorijah. Prva kategorija je bila namenjena dobrim praksam v podjetništvu, torej že obstoječim podjetjem, tako na novo odprtim kot tistim, ki poslujejo že dlje časa. Druga kategorija pa je bila namenjena naj podjetniškim idejam – torej tistim, ki še čakajo na uresničitev oz. so se ravno pričele uresničevati.

Strokovna komisija v sestavi Žan Menart, direktor Smart Optometry, Tina Lisac, SPOT svetovanje Goriška, in Mirjam Marinac, Unija računovodska hiša, je imela izredno težko delo, a vseeno so na podlagi najvišjega števila točk razglasili zmagovalce.

V kategoriji naj podjetniških idej so nagrajenci:

  • 1. mesto: Hottie – več modelov prenosnih peči, kjer so v ospredje postavili lastnost praktičnosti, hkrati pa izhajali iz simulacij pogojev oz. termike statične krušne peči.
  • 2. mesto: Piolet – cepin za treniranje lednega plezanja v umetni steni (dvorani ali na balvanih), izdelan iz lesa, z ojačano zamenljivo konico iz umetne mase.
  • 3. mesto: Biciclean – namenske pralnice za kolesa.

V kategoriji dobre prakse so nagrajenci:

  • 1. mesto: Guodle – kava, ki poudarja ''tvoj'' trenutek. GuODLE kava se osredotoča na kakovostno, uravnoteženo premium mešanico za izjemno skodelico kave.
  • 2. mesto: Indigo Vintage Shop – trgovina z rabljenimi oblačili in drugim blagom, ki deluje na spletu in v fizični trgovini.
  • 3. mesto: Simeona – okolju prijazna, certificirana linija naravne kozmetike.

Nagrade, ki jih bodo nagrajenci prejeli, so:

  • praktične nagrade,
  • 5 mentorskih ur:

             -  1 svetovalna ura s področja računovodstva pri podjetju Unija računovodska hiša, PE Idrija,

             -  1 svetovalna ura s področja podjetništva pri podjetju ICRA d.o.o.,

             -  1 svetovalna ura s področja oblikovanja grafične podobe pri podjetju ICRA d.o.o.,

             -  1 svetovalna ura s področja spletnih strani pri podjetju Alastron s.p.,

             -  1 svetovalna ura s področja vstopa na trg in poslovanja pri podjetju Alastron s.p.,

  • izpostavljenost na:

              -  spletna stran www.icra.si,

              -  spletna stran www.startap.si,

              -  socialna omrežja ICRA, Coworking Idrija-Cerkno-Logatec,

              -  5-minutna predstavitvena oddaja na radijski postaji Primorski val.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za sodelovanje v natečaju. Izredno smo zadovoljni, da je v našem okolju toliko podjetniških idej in dobrih praks.

Natečaj je aktivnost v projektu Formica 4 Cerkno-Idrija-Logatec, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


GuODLE – kava, ki poudarja ''tvoj'' trenutek

Jakob Trpin je tisti, ki se skriva za dišečo skodelico mešanice GuODLE kave. GuODLE kava te lepo predrami, spodbudi, da si vzameš trenutek zase in v njem popolno uživaš.Ideja...

Hottie.si - prenosne peči, kjer so v ospredje postavili lastnost praktičnosti, hkrati pa izhajali iz simulacij pogojev oz. termike statične krušne peči

Hottie.si - več modelov prenosnih peči, kjer so v ospredje postavili lastnost praktičnosti, hkrati pa izhajali iz simulacij pogojev oz. termike statične krušne peči1. mesto v...

Indigo Vintage Shop – trgovina z rabljenimi oblačili in drugim blagom, ki deluje na spletu in v fizični trgovini

Tjaša Nardin se je odločila, da bo v lokalnem okolju dodala svoj košček v mozaiku trajnostnega nakupovanja in tako odprla prvo trgovini z rabljenimi oblačili in drugim blagom v Idriji...

Partnerji