Predstavitev in pomen trajnostnega razvoja za turistične ponudnike

petek, 05. oktober 2018 - 10:00

LTO Laufar Cerkno vabi na izobraževalno delavnico z naslovom: »Predstavitev in pomen trajnostnega razvoja za turistične ponudnike«, ki bo v ponedeljek, 5. 11. 2018, ob 10. uri, v prostorih Coworkinga Cerkno (VCC, Bevkova ul. 22).

Destinaciji Cerkno in Idrija vztrajno stopata po poti trajnostnega razvoja, o čemer priča tudi dejstvo o vključitvi v Zeleno shemo slovenskega turizma ter pridobitvi srebrnega znaka Slovenia Green Destination. Pomemben del te zelene zgodbe pa ste tudi vi, saj kot ključni deležnik s svojo zgodbo soustvarjate pot prihodnosti – zeleno pot, ki je edina prava.

Na izobraževalni delavnici boste izvedeli:

  • -  kakšen je pomen trajnosti in kako nam lahko pomaga do konkurenčnosti;

  • -  kateri trajnostni certifikati obstajajo, kakšne so njihove osnovne značilnosti;

  • -  kakšne so prednosti za turistične ponudnike, ki se odločijo za trajnosten certifikat;

  • -  kako so se pridobivanja trajnostnih certifikatov lotili drugi uspešni turistični ponudniki – predstavitev dobrih praks.

    Izobraževalno delavnico bo vodila Tina Hedi Zakonjšek - članica akreditiranega partnerja Slovenske turistične organizacije (STO), ki vodi nacionalni program in certifikacijsko shemo pod imenom Zelena shema slovenskega turizma, ter akreditirana svetovalka in preveriteljica za trajnostni certifikat Travelife.

    Predvideno trajanje dogodka je 2 uri, kar vključuje vprašanja ter čas za razpravo.

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov:minca.slakonja@visitcerkno.si ali na telefonsko številko: 064 277 696. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Izobraževalna delavnica je za udeležence brezplačna, saj je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru projekta FORMICA 2 Cerkno-Idrija-Logatec. Partnerji in tudi sofinancerji projekta so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Občina Cerkno, Občina Logatec in LTO Laufar Cerkno.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

[IDRIJA] INSPIRATION... START... GO!

Na Idrijskem in Cerkljanskem se lahko pohvalimo s številnimi uspešnimi podjetniškimi zgodbami. Uspešne so velike korporacije, prav tako pa so uspešna in inovativna številna manjša...

[CERKNO] Cerkno ZA zeleni turizem

VABILO NA DOGODEK »Cerkno ZA zeleni turizem«LTO Laufar Cerkno organizira dogodek z naslovom »Cerkno ZA zeleni turizem«, ki...

[IDRIJA] Design Thinking - dr. Blaž Zupan

Spoznajte eno od ključnih inovativnih metod v podjetništvu – Design ThinkingTrenutno je Design Thinking ena ključnih inovativnih metod v...

Partnerji